От РЗС внасят сигнал до Комисията Антимафия във връзка с данни за престъпната дейност на премиера Борисов. В сигнала си те се позовават на публикациите от Уикилийкс, в които се твърди, че той е свързан със скандали с източване на гориво и контрабанда на амфетамини; че имал сериозни връзки с фигури от мафията, че е използвал поста си на главен секретар на МВР, за да прикрие криминалното си минало, че в качеството си на кмет на София е сключвал сделки, облагодетелстващи директора на „Лукойл България" Валентин Златев, за когото пък се подозира, че е свързан с руската организирана престъпност.

От РЗС са готови да предоставят на комисията непубликувани факти и документи, които доказват криминалното минало и сегашните корупционни схеми на премиера.
От партията на Янев имат информация, че в най-скоро време ще излязат още две публикации в Уикилийкс, уличаващи Борисов.

Връзка на министър-председателя с две убийства заподозряха още от РЗС - на Димата Руснака и Бай Миле. Хората на Янев бяха категорични, че Борисов трябва да подаде оставка, но преди това да бъде изслушан в антикорупционната комисия.
Припомняме, Милчо Бонев бе разстрелян заедно с гардовете си в края на юли 2004 година, само два месеца по-късно Димата Руснака бе убит от снайперист в един неделен следобед на столичния булевард „Витоша".

От РЗС искат да бъдат разследвани и груби нарушения, свързани с подписката на партията в подкрепа за свикването на референдум за нова конституция.

Емил Василев коментира изнесените вчера данни за това, че Яне Янев е заплашвал социолозите от МБМД. По думите му не е възможно от 1 000 анкетирани да бъде намерен само един симпатизант на РЗС. Това са грубо фабрикувани данни, подчерта Василев и допълни, че РЗС са трета политическа сила в София и Габрово. Той определи данните на МБМД като нагла манипулация и абсолютно безобразие и предупреди, че много скоро от НАП могат да се заинтересоват откъде идват приходите на социолозите.

Василев изтъкна, че по негова информация вчера Яне Янев е изпратил СМС на Мирослава Радева с текст „Благодаря ти!". Тя пък му отговорила „Ти заплашваш ли ме?". Гузен негонен бяга, коментира случая Василев.

Заместник-председателят на РЗС Атанас Семов заклейми поведението на Атака и лидера й Волен Сидеров във връзка с инцидента от миналия петък пред столичната джамия „Баня Башъ". Той беше категоричен, че всяко посегателство на обредни домове, без значение дали са християнски, мюсюлмански или други, е противоконституционно.

От РЗС предупредиха, че е реална опасността Европейската комисия да осъди проявите на неофашизъм в България. Междувременно, от партията на Яне Янев питат защо столична община и кметът Йорданка Фандъкова не е взела по-рано отношение по въпросите за високоговорителите на джамията и килимчетата за молитва пред нея.
Семов осъди и грубата намеса на Турция в националните работи на България. Той предупреди, че страната ни може да стане потенциална мишена на тероризъм.

Според РЗС от поведението на Борисов след инцидента става ясно, че има договореност между ГЕРБ и ДПС. Мънкането на Бойко Борисов след поведението на „Атака" е като на доволен сценарист, коментира зам.-председателят на РЗС. Той смята още, че и ДПС, и Атака са антиконституционни партии.