От РЗС излязоха с поредна декларация срещу управлението на ГЕРБ. В документа се посочва, че правителството е на път срине окончателно пазарната икономика на страната. „Емблема" на ГЕРБ, според консерваторите, са станали контрабандата, корупцията и рекетьорските методи, упражнявани върху бизнеса.

Хората на Яне Янев коментираха, че премиерът Борисов е „потънал в тресавището на социалистически икономически практики и продължава да заблуждава обществото, че държавата ще раздава хляба". Според тях с прословутото си „аз дадох" министър-председателят показва „агресивно невежество" и опитва да възстанови плановото социалистическо стопанство.

Бойко Борисов се оказа по-ляв и от Жан Виденов. Реже ленти и открива обекти със социалистически устрем, а по телефона разпорежда на държавните служби да мачкат и репресират бизнеса извън икономическите групировки около управляващите", се казва още в декларацията на РЗС.

От партията се усъмниха, че чрез големите инфраструктурни проекти републиканският бюджет се източва, защото били избирани едни и същи подизпълнители.

РЗС разкритикуваха ГЕРБ и за липсата на дясно-консервативни реформи, нарастването на безработицата, „силовите хамалски методи" за въздействие върху бизнеса", обедняването на населението и повишаването на престъпността. От партията на Янев бяха категорични, че само оставка на правителството би могло да доведе до изход от създалата се ситуация.