„Това, което се случи снощи с вашия колега Сашо Диков, доказва, че полицията лъже и не си върши работата". Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев Янев по време на редовния брифинг на партията в централата на РЗС.
Янев изрази острия протест на РЗС срещу „поредното бездействие и некомпетентно управление на МВР".

По думите му Станимир Флоров е излъгал, че знае кои са поръчителите и извършителите на взривовете пред РЗС и ДСБ. „Оказа се, че до ден днешен нищо не се е случило. Аз не съм убеден дали тези момчета, които бяха задържани и вкарани в арестите, са извършителите", коментира Яне Янев.
По думите му, няма никаква информация до ден днешен кой е поръчал и организирал взривовете пред офисите на двете партии. „Считаме, че това което обяснява МВР, не само е неадекватно, но показва, че полицията мери нещата с различен аршин - от една страна за успокоение пред външния свят, а по съвсем друга схема нещата се случват вътре в самата власт", коментира Янев.

РЗС искат до края на седмицата Бойко Борисов да обясни какво се случва в МВР, защото по думите на Янев „това мюре Вучков, което няма никаква представа от субординацията в МВР и начина на вземане на решения, изглежда, че освен да съобщава на медиите това, което му диктува Цветанов, нищо друго не прави".

Кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов също подчерта, че е длъжен да започне с коментар за този груб, недопустим в Европа опит за затваряне на устата на опозиционната и смелата журналистика. Според него това е ясен сигнал за намерение в държавата да се създава режим на репресии. По думите на Семов, неслучайно този акт съвпада с публикация на „гадателката на Берлускони", която казва, че до изборите предстои смъртта на някои хора.