След първи тур на местните избори ВМРО събира над 5% от действителните гласове и се затвърждава като водеща политическа сила у нас. Това сочи анализ на председателя на Националния предизборен щаб и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов на база почти 100% от обработените протоколи от ЦИК.

От партията изтъкват, че в национален план са събрали над 140 000 гласа за съветници, а в общо 11 общини кандидатите за кметове на ВМРО излизат на балотаж - Пловдив - град, район "Южен" на Пловдив, Сандански, Златарица, Трявна, Елин Пелин, Костинброд, Каварна, Левски, Тутракан и Опан.

Ангелов от ВМРО е доволен от третите резултати на техните кандидати в много общини

Ангелов от ВМРО е доволен от третите резултати на техните кандидати в много общини

Възмутен е от нарушения на ГЕРБ и БСП, не коментира резултатите на Джамбазки

Общинските съветници в страната пък са над 240, което е два пъти повече в сравнение с 2015 г. Според ВМРО данните ги нареждат като втора, трета или четвърта политическа сила по места. От партията подчертават, че съгласно резултатите на бъдещи парламентарни избори ВМРО ще се бори за добро представителство в Народното събрание.

Те изказват благодарност към тези, които са ги подкрепили честно и по съвест, и призовават българските граждани да гласуват и на втория тур, за да бъдат игнорирани гласовете, които биха дали нечестен превес в местната власт на определени кандидати.

Резултатите от местните избори на 100% от ЦИК

Резултатите от местните избори на 100% от ЦИК

Текстът е актуализиран след окончателното излизане на резултатите от ЦИК