Почти метър ще бъде интегралната бюлетина, с която ще се гласува на местните избори за общински съветници в община Козлодуй.

Това съобщи Венера Венкова, заместник-председател на общинската избирателна комисия (ОИК), цитирана от БТА.

В ОИК - Козлодуй, са регистрирани 31 партии и коалиции и девет инициативни комитета.

Два от комитетите са за независими кандидати за общински съветници, а два от издигащите кандидатури за кмет на община са регистрирали и листи за общински съветници.

Общо листите в интегралните бюлетини са 30. Те съдържат имената на 300 кандидати за общински съветници, които ще се борят за разпределението на 21 места в общинския съвет в Козлодуй, допълни Венкова.

Бюлетината с кандидатите за кмет на общината ще бъде не по-дълга от 40 сантиметра, тъй като ще съдържа имената на девет кандидати, информираха от ОИК - Козлодуй.

Досегашният кмет на общината Милко Торбов ще участва за шести път в местни избори, като кандидатурата му е издигната от БСП.

Негови конкуренти са общинският съветник Цветан Чипев от Политическото движение "Социалдемократи", управителят на местната радиостанция Иван Барбов - от партия "ЛИДЕР", д-р Валери Ончев, издигнат от ГЕРБ, Огнян Белитов - кандидат на ВМРО и Николай Казаков - от партия "Либерали".

Кандидат на дясната коалиция "Проект Промяна BG", в която влизат "Новото време", СДС и ДСБ, е Румен Маноев. Независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, са Валери Балиев и Ваклин Христов. Досега предизборната кампания е спокойна и без сериозни нарушения, отбеляза Венера Венкова.

В ОИК - Козлодуй, няма подадени жалби, а само сигнали за разлепване на предизборни плакати на нерегламентирани места, допълни тя.