Създаването на финансови продукти срещу кибератаките са обсъдили финансовите министри от страните на Г-7.
Това съобщи главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева пред БНР. Тя участва на срещата на върха в Бари, по време на която стана най-голямата кибератака досега.

По време на срещата е обсъден въпросът за мерките срещу щетите за милиарди долари, допълни Георгиева. Застраховането по киберриска е "в пелени". Как може да се ускори растежът на една индустрия, която се занимава с риск, който на времето въобще го е нямало, пита Георгиева.

Злонамереният софтуер, създаден от разузнавателните служби, може да се обърне срещу създателите си, коментира руският президент Владимир Путин в Пекин, където участва във форум за Пътя на коприната.

Експерти по киберсигурност смятат, че над 1 милион и 300 хиляди компютърни системи по света остават уязвими към вируса, с който беше извършена световната кибератака в петък. Размерът и икономическата стойност на вредите от петъчната атака са неясни.

Правителството номинира Мария Габриел за еврокомисар
Обновена

Правителството номинира Мария Габриел за еврокомисар

Борисов още в петък е обсъдил номинацията с председателя на ЕК

За номинацията за Мария Габриел за нов еврокомисар на България, Кристалина Георгиева коментира, че това е отличен избор. Познавам я. Ние работихме заедно тези седем години, когато бях в Брюксел, и ресорът, който тя ще поеме, е ресор с огромно бъдеще.

Кристалина Георгиева напуска Европейската комисия
Обновена

Кристалина Георгиева напуска Европейската комисия

Георгиева възмутена от "отровното" влияние на най-високо ниво в Комисията

Причината да организира нов еврокомисар на България, е че Кристалина Георгиева напусна ЕК и отиде в Световната банка. България в момента няма еврокомисар. Георгиева бе на този пост, след като бе определена от втория кабинет "Борисов" за българския кандидат за председател на ООН. На поста бе избран бившия португалски премиер Антониу Гутериш.