Народното събрание не може да започне работа.

Причината е, че депутатите от "Възраждане", БСП и ИТН излязоха пред трибуната на Народното събрание в знак срещу беззаконието в страната.

От "Възраждане" скочиха да бранят МОЧА. Без заповед, напълно незаконно, в центъра на София някакви хора, въоръжени с флексове, безчинстват. Костадинов призова всички свободни българи и всичко демократично настроени хора да протестират.

Някой ще обясни ли какво е това - хепънинг, пърформанс, хор, който ще изпълни някаква песен, попита председателят на НС Росен Желязков. Костадин Костадинов увери, че протестът срещу демонтирането на МОЧА от улицата ще се пресече в законодателния орган. Народното събрание няма да работи нормално, докато въпросът не бъде разрешен, закани се Костадинов.

Тошко Йорданов обясни, че ИТН са отпред в протест срещу бруталните изменения срещу Конституцията. Той заяви, че не може партиите, които имат мнозинство, да смятат, че могат да си правят каквото искат. Председателят на ПГ на ИТН, най-малката парламентарна група в 49-то Народно събрание, заяви, че и те ще казват кога да се работи и по какво.

От БСП пък са внесли искане за изслушване на културния министър и регионалния министър за Паметника на съветската армия, но не става ясно каква е връзката на искането им с окупацията на трибуната, тъй като по-късно наистина се очакват двамата минстри да дойдат в парламента.

Председателят на парламента Росен Желязков прекъсна заседанието и свика председателски съвет. След въпросния председателски съвет лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов дойде при депутатите си, които останаха през цялото време край трибуната в кротки разговори по между си, те се скупчиха около него, за да чуят какво ще се прави. 

След първия председателски съвет стана ясно, че в 11 ч. отново ще се проведе такъв, на който председателите на парламентарните групи да се запознаят с документите за МОЧА.

Продължава демонтажът на МОЧА

Продължава демонтажът на МОЧА

Днес беше свалена и главата на съветския войник

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Народното събрание няма да започне работа преди да се види законни ли са документите за демонтажа на Паметника на съветската армия. Пред журналисти в Партийния дом соцводачът Корнелия Нинова обясни, че след един час, когато се получат документите, ще има председателски съвет за демонтажа и преместването на паметника, ще се разгледат документите, ще се види дали всичко е основано на закона.