Успешно френско - българско сътрудничество и приятелство отчетоха президентът Румен Радев и посланикът на Франция у нас.

Държавният глава връчи на Флоранс Робин орден "Мадарски конник" първа степен. Тя продължила да надгражда политическия диалог на най-високо ниво, по думите на държавния глава. Радев обърна специално внимание на дейността й по време на френското председателство.

Посланикът обяснила на френските институции и експерти българската позиция за РСМ, по думите му. Тя споделяше и отстояваше открито своите позиции, похвали я президентът. Пак благодарение на френския дипломат се оттласнал този казус в правилната посока.

Президентът нареди леки армейски рокади

Президентът нареди леки армейски рокади

Станимир Йорданов и Димитър Хлебаров вече са с чин "бригаден генерал"

По време на нейния мандат отношенията в търговията между двете страни са надминали над 2 милиарда евро, като за Радев това е далеч от възможностите ни и поиска повече френски инвестиции у нас.

Над 200 000 френски туристи са посещавали България преди пандемията. От своя страна посланикът на Франция подчерта, че не е очаквала малко след началото на мандата й пандемията да спре отношенията между държавите.

Войната се завръща на европейска почва, изтъкна тя. Заедно и със солидарност ЕС може да се справи с предизвикателствата. Дипломатът отчете съвместната работа за РСМ по време на френското председателство.