Облекчават пътя до морето с ускорено строителство на лотове от „Хемус”.

Пред журналисти във Варна премиерът Бойко Борисов заяви, че днес ще проведе среща с шефа на Агенция „Пътна инфраструктура”, за да бъде ускорено строителството на отделни лотове.

Извикал съм шефа на Агенция „Пътища” с цялата карта с трасето на „Хемус”, за да видим къде можем изпреварващо по-бързо да пуснем лотове, за да облекчим максимум бързо движението”, обясни Бойко Борисов.

Той каза още, че там, където е по-равнинно, ще се търсят възможности за ускоряване на строителството на тези лотове, за да се облекчава на части пътят. Това било изключително важно.

„За съжаление толкова много неща се наложи накуп да прави България – правим „Струма”, направихме „Тракия”, „Марица”, „Люлин”. „Хемус” е изключително важна”, каза още той.

Относно строителството на нов катедрален храм във Варна премиерът обясни, че ще бъдат отпуснати средства в размер от 300 000 до 500 000 лева.

„Приходните агенции работят много добре. Тук винаги благодаря и на главния прокурор”, похвали се премиерът.

Бойко Борисов обясни, че всяка сряда се отпускат средства за български църкви и манастири и визира дадените от правителството целеви средства за Басарбовския, за Троянския и за Бачковския манастири. „Те пак се събраха над милион - почти всяка сряда отпускаме пари”, уточни премиерът.