Кандидат за народен представител свали вчера украинското знаме от сградата на Столична община. Той изхвърля знамето от балкона на сградата под съпровода на вик "Ура!", заявявайки: "Вън фашистите украинци от България."

След това кандидат-депутатът премества знамето, което определя като "парцал", от улицата до саксия на тротоара.

"Свалихме фашисткото знаме, на което не му е мястото горе. Отдавна не му беше мястото горе. Смърт на фашизма, няма да легитимираме фашистите и холокоста", коментира постъпката си той.

Зам.-шефът на СОС Борислав Иванов подаде оставка след драмата с украинското знаме

Зам.-шефът на СОС Борислав Иванов подаде оставка след драмата с украинското знаме

От "Възраждане" се разграничиха от общинския съветник

С извършеното от кандидата за народен представител се е похвалил снощи във "Фейсбук" лидерът на ПП МИР Симеон Славчев, която участва в надпреварата за предстоящите предсрочни избори на 2 април. Изпълнител на акцията, която не е много вероятно да е извършена случайно точно по време на предизборната кампания, е кандидат-депутатът Атанас Стефанов. Видео с изпълнението му беше разпространено от партията, която на парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. беше подкрепена от 4 536 души, или 0.18% от избирателите.

Припомняме, че на 12 октомври миналата година симпатизанти на "Възраждане" поискаха свалянето на знамето на Украйна от фасадата на Столична община, след като няколко месеца по-рано привърженици на партията успяха да го свалят като наеха вишка, но след това то бе поставено обратно на балкона на сградата. На 13 октомври м.г. стана ясно, че знамето е било свалено от зам.-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов, като това му струваше поста. От "Възраждане" пък се разграничиха от Иванов, който обяви, че сменя "Атака" с партията на Костадин Костадинов.

Борба за кметския стол в София или борба за членство във Възраждане

Борба за кметския стол в София или борба за членство във Възраждане

В свалянето на украинското знаме