Мошеници, избрани с престъпен глас. Проведохте фалшиви избори, вие сте фалшиви народни представители.

С тези възгласи около двайсетина протестиращи, предвождани от лидера на Движение Освобождение и кандидат депутат от партия Другата България Ивайло Франц посреща още от 9:00 часа новите народни представители, които днес трябва да положат клетва в 42-то Народно събрание.

Още с пристигането си Франц посреща всяка по-лъскава кола с твърденията, че няма по-фалшиви избори в историята на България.

„Пълна фалшификация! Вие сте една фалшива изборна бюлетина", настояваше Франц, според когото днес влизащите в парламента депутати не са истинските народни представилите, а престъпници, които искат да се облекат във власт.
По колко платихте за да влезете, питаше Франц по мегафона, твърдо убеден, че в парламента влизат политически монополисти от 4 партии, избрани от себе си, а не от народа.

Вие не сте народни представители, вие сте народни мошеници, менте депутати, в менте парламент, които искат менте държава, каза Франц.

Според лидера на Освобождение е срам да бъдат използвани нашите гвардейци за посрещане на 4 монополисти.
Франц стигна още по-далеч и обяви, че тези 4 партии са извършили държавен преврат чрез избори.
Той посрещаше всички пристигащи в народното събрание посланици с възгласи „Господа посланици, влизате в парламент, който не е на народа".

Ето ги поредните, възкликна Франц на влизащи в сградата мъже и жени в официални облекла, които бяха запитани защо не влязат вътре направо с БМВ-то. Как ще се закълнете днес, ей, попита Франц и прогнозира, че клетвата на новите депутати ще бъде фалшива, а червеното килимче поставено на новото народно събрание е за истинските народни представители, а не за тези мошеници.

Малко преди 10:00 часа в сградата влезе и служебният премиер Марин Райков, който след като бе разпознат от Франц бе призован да попита новите депутати как се чувстват да бъдат избрани с подобна фалшификация.Райков се обърна и махна с ръка към протестиращите, но не отвърна на призива на Франц те да бъдат поканени в Народното събрание.

 


В минутите, в които народните представители се заклеха пред Народното събрание се събраха още 30 души, предвождани от Светослав Николов от граждански комитет „Равенство пред закона".
Те донесоха транспарант с портретите
на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова, Сергей Станишев, Яне Янев, Симеон Дянков, Меглена Кунева, Иван Костов Волен Сидеров, и Ахмед Доган и надпис „Те ни направиха най-бедни в Европа".
На друг голям плакат пишеше „23 години грабеж стигат". Имате 30 дни да го спрете."
Николов обясни, че новите депутати все пак получават този кратък срок, за да докажат че ще спазват клетвата си, която в момента дават пред конституцията и народа на България.