кадиевГеорги Кадиев от БСП обясни пред БНР, че в алтернативния бюджет, предложен от партията са залегнали два типа мерки - промяна в осигурителните ставки и повишаване на събираемостта.

Според Кадиев, в алтернативния бюджет са заложени 2,3 млрд. лв. повече приходи и 1,7 млрд. лв. повече разходи. Социалистът посочи, че от БСП искат повишаване на осигурителните ставки с 1,2%, за да се стигне до предлаганото от партията вдигане с 3%.

Бившият зам.-министър посочи, че мерките не могат да бъдат изпълнени без кадрови промени,

Те могат да правят пиар акции, но суровите данни са лесно видими", посочи Кадиев. По думите му за първите 10 месеца са събрани с 300 млн. лева по-малко ДДС, отколкото през 2009г.

Агенция "Митници" увеличи три ставки, на дизел, на цигари и електроенергия, но вместо да се съберат около 600 млн. лева повече, както бяха заложени, няма да изпълнят и до порядъка от 300-350 млн. лева, подчерта Кадиев.

Социалистът заяви, че отдавна е трябвало да се увеличи минималната заплата от 240 на 270 лв. „Данъци и такси са моя болна тема, искам нещата да вървят в правилната посока", подчерта Кадиев.

По повод работата на Столична община, той заяви, че тя работи лежерно, като община, която си е решила всички проблеми, но това далеч не е така. На завода за боклук му трябват минимум 2 години, най-вероятно през 2012 г. ще заработи, допълни Кадиев.

Кой го биеше Бойко Борисов през устата да казва, че за 2 години ще направи завод? Той не знаеше ли колко време е необходимо за това", попита Кадиев.