Възможно е съдът да не даде регистрация на партията на Слави Трифонов. Това прогнозира в интервю на БНР проф. Огнян Герджиков - председател на 36-то Народно събрание и служебен премиер на България от 27 януари 2017 г. до 4 май 2017 г.

По думите му законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността. Името на партията - "Няма такава държава" е нарушение, смята той. 

Слави Трифонов тайно учреди партията си
Обновена

Слави Трифонов тайно учреди партията си

Учредителното събрание е било 15 минути, четирима са заместниците му

"Няма такава държава" е нещо, което трудно може да бъде защитено, все пак ние сме демократична, правова държава с всичките му кусури, с много недостатъци, наистина с проблеми. Но за да е в заглавие на партия, която иска да е в управлението на страната, че "няма такава държава", ми се струва силно смущаващо, каза проф. Герджиков.

"Мисля, че едва ли ще получи регистрация", смята преподавателят по право и бивш председател на парламента. 

"Барометър": Слави Трифонов е новият Бареков

"Барометър": Слави Трифонов е новият Бареков

Евентуална партия на Трифонов би получила 1,7% подкрепа на изборите

Той не изключи изборът на това име да е целенасочено действие, провокация. По думите му - "няма лоша реклама". Евентуално спиране от съда би могло да консолидира подкрепа (за формацията).

Според Закона за политическите партии до 3 месеца след учредителното събрание на партията трябва да бъдат внесени документи за регистрация в съда. Новата формация трябва да приложи и списък с поне 2500 членове. Съдът решава за регистрацията на партията в едномесечен срок. 

Проф. Герджиков: Защо искат парламентът да е като корпус за бързо реагиране?
Обновена

Проф. Герджиков: Защо искат парламентът да е като корпус за бързо реагиране?

Професионализмът у нас не е на почит и е в криза