Тази сутрин пред централата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), чийто председател е Кирил Домусчиев, бе обявен протест срещу олигархията.

На него обаче се появи само един човек - организаторът Евгени Лапков, съобщава БНР.

На лист във формат А4 с големи букви Лапков беше написал "Олигарсите са новите Байганьовци". 

"Бях си подготвил реч. Много мои приятели във фейсбук обещаха, че ще дойдат, но не дойдоха. Протестирам срещу Кирил Домусчиев като председател на КРИБ. Тази организация се казва Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. Аз смятам, че те не са нито индустриалци, нито работодатели, а са олигарси. Защо? България е последната държава в Европа и по икономика, и по жизнен стандарт, не само за ЕС. От дълго време външнотърговският баланс е отрицателен, не се изнася нищо, няма производство, само консумация. Внасят се безпроблемно китайски стоки. Според мен статистиката е фалшива и ние влизаме в гръцкия сценарий", заяви Евгени Лапков.    

Освен с въпросите си към КРИБ Лапков остана с учудването, че днес бе единственият недоволен пред сградата в квартал "Изток". Той заяви, че определя себе си като протестър и че ще организира нов протест след празниците.