22-ма остават кандидатите за лидерския пост на БСП. Общо номинациите бяха 32.

Засега отводи са постъпили от Жельо Бойчев, Антон Кутев, Атанас Зафиров, Калоян Паргов, Кристиан Вигенин, Милко Багдасаров, Радослав Каратанчев, както и от президента на ПЕС Сергей Станишев.

Илияна Йотова и Ангел Найденов все още не са подали отвод. Ексминистърът на отбраната в кабинета Орешарски ще се бори за момента както за лидер на партията, така и за член на НС на БСП и за контролната комисия на партията.

Припомняме, преди шеф на въпросната комисия, която беше своеобразен "другарски съд" в столетницата, бе половинката на Ангел Найденов - Мая Манолова, която остави партийните дела заради обществените ангажименти като омбудсман.

По-късно по непотвърдена информация се разбра, че в борбата за поста след самоотводите остават само петима - Георги Гергов, Валери Жаблянов, Корнелия Нинова, Михаил Миков и Красимир Янков.

Днес привечер се очаква да започне изборът на нов соцлидер. Той ще се проведе в зала 6 на НДК. 40 изборни урни ще събират вота на делегатите на Конгреса. Отново в зала 6 ще се броят бюлетините, там ще се обработват и изборните книжа.