Само с лозунга "Олевяване" няма как да спечелим хората. Това обяви председателят на градския съвет на столичното БСП Калоян Паргов при гостуването си в предаването "Факторът Кошлуков" по Канал 3.

"Ще ги спечелим с конкретни политики и действия", посочи той

Калоян Паргов добави, че в следващите 4 месеца на БСП ѝ предстои тежка битка за себе си, която минава най-напред през идентификацията на това какво е лявото и какво е положението на партията в него.
"Второто важно нещо е БСП да изясни каузите си, да определи 4-5, за които да се бори. Сред тях трябва да са борбата с бедността, дискриминацията, демокрацията, доходите, малкия и среден бизнес... И на трето място - да определим кои точно са групите от обществото, към които тези каузи са обърнати", коментира Паргов.

Според лидера на столичните социалисти на БСП ѝ трябвало не реактиност, а инициативност. "Ние често пъти изпускаме инициативата в политиката, включително и в София", призна Паргов и допълни: "В този смисъл критиката към нашата парламентарна група, а и към местните общински съвети, за пасивността им е напълно основателна."

Калоян Паргов разкри, че на БСП й предстои сериозен кадрови подбор предвид влизането в сила на мандатността. "Кадровата политика е голяма слабост на партията ни. Това е един от проблемите, който трябва да разрешим през идните 4 месеца. Мандатността беше приета през 2008 година и сега всички, които имат завършени два, трябва да отстъпят местата си. Затова ни предстои да направим прецизен кадрови подбор на нови лица, които да оглавят общинските партийни структури", посочи той.

Председателят на БСП-София добави, че радикалният подход за промени не е добър за партия със 125-годишна история, в която има и доказано добри практики. "Далеч по-подходящ е еволюционният. Той предполага да си признаем на глас грешките, включително и през минали периоди. След това да се разграничим от тях при това не само на думи, но и на дела. И използвайки добрата основа, да продължим в дух на приемственост. Тоест, всички хора в партията, без значение от възрастта, да ѝ бъдат полезни. Всичко това е въпрос на дипломация, разбиране и такт", обясни той.