С пълно единодушие и стахановско усърдие 10 от областните съвети на ДПС номинират Делян Пеевски за председател на ДПС на предстоящата Национална конференция на партията. Тя ще се проведе на 24 февруари 2024 г.

След партийния форум на ДПС от 17 ноември, на който Делян Пеевски обяви, че се кандидатира за председател на партията, за по-малко от седмица десет от областните структури вече дадоха своята подкрепа.

Още на следващия ден, 18 ноември, заседание проведе областният съвет на ДПС в Добрич. На него членовете взеха решението да номинират Делян Пеевски за председател на ДПС на предстоящата Национална конференция на партията.

Останалите областни съвети на ДПС, които също номинират Делян Пеевски, са тези в Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, Плевен, Стара Загора и Сливен.

Областните съвети на Движението не представят причини за номинацията си, с изключение на Ямбол. Оттам посочват, че "хората искат нормален начин на живот, справедливост и честни избори".

Макар и да признават, че подкрепата за ДПС на местните избори не бе висока, обявяват, че вече започват подготовката за следващите.

"Целият актив на ДПС- Ямбол единодушно и без всякакво колебание номинираме и заставаме зад кандидатурата на г-н Делян Славчев Пеевски за Председател на ЦС на ПП ДПС. Споделяме изцяло мотивите на д-р Ахмед Доган в неговото писмо и само добавяме, че доколкото за пръв път политически лидер прокламира на първо място грижата за хората, вярваме, че Делян ще оправдае изцяло доверието", изтъкват от Областния съвет на ДПС-Ямбол.

Ахмед Доган се завръща по необходимост и иска да се гледа към парламента

Ахмед Доган се завръща по необходимост и иска да се гледа към парламента

Дава оценка както на Мустафа Карадайъ, така и на Делян Пеевски

Припомняме, че Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС в началото на ноември. Така Делян Пеевски стана председател на парламентарната група. Почетният председател на партията Ахмед Доган пък се завърна начело на партията по провеждането на нов конгрес.