"За пореден път ГЕРБ показа, че е национално отговорна партия, като избра нов председател на Народното събрание. Сблъсък в Парламента е недопустим, затова взехме единственото възможно и правилно решение. Само така ще запазим стабилността, което е най-добре за станата", коментира Цветан Цветанов на среща с представители на Асоциацията за европейско развитие на българското село, учредена от кметове на населени места от община Благоевград.

Цвета Караянчева е новият председател на НС
Обновена

Цвета Караянчева е новият председател на НС

Спрямо Главчев нямало натиск, Борисов му казал: "Решавай си"

Кметовете на кметства от общината бяха на посещение в Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Даниела Савеклиева. Цветанов подчерта, че успешната работа на правителството се забелязва навсякъде в страната. България става все по-красива и търсена от инвеститори и чуждестранни туристи.

"Поели сме ангажимент за довършването на АМ Струма, защото така ще дадем възможност за развитието на бизнеса в област Благоевград. Ще настояваме да се изгради и вторият кабинков лифт в Банско, защото така ще подпомогнем туризма, ще се развият и нови работни места", каза още Цветан Цветанов.

По време на срещата в парламента са дискутирани бъдещи законодателни промени в сферата на земеделието, важни за развитието на малките населени места в страната като цяло. Представителите на асоциацията внесоха и предложение за оптимизация на законодателството в сектори, които ще способстват за развитието на селата в България.

"Вие като кметове на малки населени места най-добре познавате проблемите на българското село. Вашата асоциация е важна за реализиране на различни инициативи, които ще превърнат селата в по-добро и привлекателно място за живеене. Народните представители от ГЕРБ се ангажираме да разгледаме и обсъдим всички предложения, които правите, за да стане по-добър животът в българското село", коментира Даниела Савеклиева.