Предстои сближаване на БСП и АБВ и единна лява кандидатура за президентския вот. Това е опит за римейк на 2001 година, коментира пред Нова телевизия проф. Михаил Константинов. Той допусна, че кандидатът за президент може да е именно Ивайло Калфин.

Припомняме, че Калфин подаде оставка като вицепремиер и министър в кабинета „Борисов 2”. Тази сутрин той обяви, че не се вижда като кандидат за президент.

Калфин подаде оставка, Борисов я прие
Обновена

Калфин подаде оставка, Борисов я прие

Два часа след пресконференцията на АБВ Ивайло Калфин си подаде оставката от кабинета

Константинов смята, че въпреки излизането на АБВ от властта, предсрочни парламентарни избори не би трябвало да има.

Той смята, че фатално изоставаме с президентските избори. „Никой не посочва кандидат, правим се на луди”, коментира проф. Михаил Константинов.

Той посочи, че у нас връщането във властта на една политическа сила минава през президентските избори. Константинов припомни още, че през 1996 г. разбитата десница се е върнала във властта след победата на Петър Стоянов. Пет години по-късно победата на Георги Първанов върнала за дълго левицата на политическата сцена, припомни още Константинов.

Политологът Татяна Буруджиева също подкрепи мнението на Константинов, че Ивайло Калфин може да е общ кандидат. По думите й той имал по-високи интереси от това да бъде за втори път министър или за втори път вицепремиер,

Политологът смята, че кандидатурата на Калфин е силна, но вече бил изгубил от кандидат на ГЕРБ.