Реформаторският блок се събра, за да дискутира съдбата си. Мястото на преговорите е централата на СДС на ул. „Раковски” 134.

Реформаторите най-накрая решиха да се съберат след оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов, позицията на ДСБ и въпроса за целостта на блока.

Въпреки че премиерът Бойко Борисов вече прогнозира какво ще се случи, ако РБ излезе от управляващото мнозинство, днес като че ли по-голяма част от лидерите на партиите влязоха на срещата с други намерения.

Ние винаги сме били най-големите привърженици на запазването на блока”, обяви пред журналисти министърът на отбраната и представителят на земеделците в блока Николай Ненчев. По отношение на това дали самият той би минал в опозицията, както и дали би эси подал оставката като военен министър, Ненчев отсече – „Бих минал във всичко, което реши Реформаторският блок”.

ДСБ направили историческо завъртане, според Даниел Вълчев

ДСБ направили историческо завъртане, според Даниел Вълчев

Според бившия образователен министър няма сериозни основания РБ да се разпадне

С желание Реформаторският блок да бъде максимално консолидиран и силен на преговорите влезе и лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство”  Корман Исмаилов.
„Блокът е силен, когато е по-голям и по-единен”, убеден е Исмаилов.

„Надявам се да останем заедно”, заяви и заместник-председателят на СДС Румен Христов.

Мълчаливи на влизане в централата на СДС останаха обаче лидерът на СДС Божидар Лукарски, лидерът на ДСБ Радан Кънев, както и лидерът на ДБГ Меглена Кунева.