Остава ли Реформаторският блок цял? Това бил въпросът днес, според Даниел Вълчев, който коментира трусовете в блока в ефира на БНТ.

Досега, по думите на екс образователния министър, Реформаторският блок вървял напред „с температура, одраскване или счупен крак”. 

Поведението на ДСБ Вълчев определи като политическа иновация - да бъдат опозиция с министър.
И ГЕРБ може да излезе в опозиция, но да си има премиер и министри. Така никой няма да носи отговорност”, изтъкна Даниел Вълчев.

ДБГ и Кунева остават във властта, искат декларация за вярност към кабинета

ДБГ и Кунева остават във властта, искат декларация за вярност към кабинета

Подигравателно сравниха действията на ДСБ с птицечовката и защитиха решението на Москов

Няма сериозни основания РБ да се разпадне, според него. Избирателите на РБ не очакват като старото ДСБ да идем в края на зала и от там да "дюдюкаме", коментира Вълчев.

Да седнем на една маса и да видим какви са проблемите, предложи той, като обясни, че трябва да се набележат конкретни срокове. Бившият министър призна обаче, че имало и двойственост в поведението на здравния министър Петър Москов.
РБ ще спечели, ако ДСБ остане в блока, категоричен бе Даниел Вълчев.

Проблемите в съдебната система са реални проблеми, смята той.

По повод т.нар. "исторически компромис" за съдебната реформа, по мнението на Вълчев, пък сега от страна на ДСБ е направено историческо завъртане.

Съдебната реформа не се изчерпва с промените в Конституцията, каза още той.
Христо Иванов бил от квотата на ГЕРБ затова и било редно партията на Бойко Борисов да посочи следващият министър. Мераклии за министри много, пошегува се Даниел Вълчев. Новият правосъден министър, според него, трябва да поеме конкретни задачи.

Готвеният вот на недоверие от страна на БСП не притеснява управляващите, стана ясно още от думите на Вълчев.