Министърът на финансите Владислав Горанов дори и не помисля за поисканата му оставка.

Припомняме, че съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и вече опозиционер Радан Кънев настоя в социалните мрежи за оставката на финансист номер 1 с мотив т.нар „данък уикенд".

„А иначе вероятно с други мотиви г-н Кънев ще търси опозиционната си роля, но специално с тези, които изтъкна за моята оставка, не са достатъчни, за да мисля за това", коментира пред журналисти в парламента финансовият министър.

Той коментира и самия казус с данък "уикенд", като заяви, че системата на ДДС не е променена. „И на ниво директива, и на ниво закон при ползването за лични нужди на активи на регистрирано по ДДС лице се счита за облагаема доставка", обясни Горанов. Именно заради това според него нищо ново се случва.

„Промените, които се направиха в закона за ДДС и сега с правилника, дават ясен ред по какъв начин данъчните служители да регулират тези процеси без да създават допълнителни ангажименти за бизнеса. В този смисъл нищо ново не се случва като ангажимент за бизнеса. Напротив, вкарват се правила да няма своеволно и противоречиво третиране на операции от страна на данъчната администрация", посочи още министърът на финансите.