Екатерина Захариева е новият министър на правосъдието. За нея гласуваха 126 народни представители, 66 се обявиха „против”, а 17 решиха да се въздържат. 

Очаквано всички 83-ма депутати от ГЕРБ подкрепиха Захариева, всичките от БСП натиснаха "против", ДПС дадоха 20 гласа "против". Реформаторският блок гласува шарено  - 13 гласа "за", 6 "въздържал се" и 1 "против". След гласуването стана ясно, че този един е ген. Атанас Атанасов.

Патриотичният фронт също се разцепиха с 9 гласа "за" и 7 "въздържал се". Такава е ситуацията и при БДЦ - 9 "за" и 4 "въздържал се". Атака дадоха единодушно 7 гласа "против", а АБВ - 9 "за".

Атака обяви Захариева за поредното назначение на войнстващата посредственост

Атака обяви Захариева за поредното назначение на войнстващата посредственост

В номинацията й съзряха фатален дефицит на професионализъм

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа", се закле новият министър на правосъдието Екатерина Захариева.

Давам си сметката, че поемам този пост и отговорността е голяма, заяви Екатерина Захариева след гласуването и след като чу обвиненията и похвалите за себе си по време на дебата в парламента.

Точно затова днес няма да дам празни обещания, изтъкна тя. Работата на един министър не се доказвала с думи, а с действия, по думите й. Хората очаквали видими резултати веднага, според Захариева.

Захариева е авторитарна и слаб юрист, категорични в бранша

Захариева е авторитарна и слаб юрист, категорични в бранша

Гласуваме вот на доверие на правителството, смята Георги Кадиев

Харесването и нехаресването според Захариева не били важни. Ще търся подкрепа от всички политически сили, обеща тя. По-важното е днес да не се губи време, категорична бе Захариева.

Някой може да си мечтае за постовете, които са ми предлагали и съм отказала, отговори тя на критиките. Мисля, че министрите трябва да се избират по лични качества, обясни Захариева.

Тя обеща да стъпи върху постигнатото, а именно измененията в Конституцията. Спешно щяла да придвижи промените в ЗСВ. Най-важно било да се въведе явното гласуване. Така ще се повиши доверието във ВСС, смята номинираната за правосъден министър. Всички очаквали и качествено атестиране на магистратите. Щяла да се засили и работата на Инспектората на ВСС.

Захариева е пътят към предсрочните избори, убеден Радан Кънев

Захариева е пътят към предсрочните избори, убеден Радан Кънев

Доверието е твърде малко, за да се дава на заем, обяви той

Екатерина Захариева обеща да търси диалог за предложенията за младежкото правосъдие и за процесуалните закони.