Фатален дефицит на професионализъм и държавничество съзря атакистката Магдалена Ташева в номинацията на Екатерина Захариева.

Номинацията на Екатерина Захариева е подигравка с представителите на съдебната власт, категорична бе националистката от парламентарната трибуна по време на дебатите по избор на новия правосъден министър.

Пълна хармония на интереси с президента Росен Плевнелиев видя още Магдалена Ташева. Задкулисно овладяване на властови позиции имало в номинирането на Захариева, по думите на националистката.

По мнението й, Захариева демонстрирала партийна многовалентност. Тя е извървяла пътя на фаворитката. (бел. ред. Фаворитките в харема на Султана участвали в управлението на империята. Избраните за фаворитки имали честта на раждат децата на Султана. Фаворитка, която роди дете на Султана, може да бъде избрана за „блажена” и се считала за член на султанското семейство).

Захариева не може да бъде министър на правосъдието, убедена е Ташева.

Екатерина Захариева е поредното назначение на войнстващата посредственост. Тя потвърждава биполярното разстройство у управляващите, смята депутатката от „Атака”.

Пожелавам ви успех в назначаването на фаворитки, секретарки и други момичета във властта, приключи речта си Магдалена Ташева.