Екатерина Захариева е доволна от разговорите с партиите, които проведе днес в парламента преди утрешното гласуване на кандидатурата й за правосъден министър.

След консултациите и с РБ тя обясни на брифинг в НС, че по нейно желание се отложило гласуването й за министър на правосъдието, за да разговаря преди това с депутатите и да ги убеди да я подкрепят.

Всичките ми срещи преминаха в конструктивен, честен и откровен разговор, сподели тя. По думите й всеки министър се нуждае от подкрепа в парламента, иначе нямало как да се случат реформите.

Набелязах най-спешните и важни стъпки, защото считам, че много-много спешно и важно трябва да се случат измененията в Закона за съдебната власт, които са подготвени от предишния екип на министерството, подчерта Екатерина Захариева.

Тя недоумява защо от НФСБ не са разказали за разговора си с нея, тъй като тя отговорила на всички питания на патриотите и отговорила за президента и имотите му по морето.

Всеки трябва да има право на протест, така тя отговори на въпроса дали подкрепя протеста на съдиите.

Няколко пъти след номинацията Захариева е разговаряла с Христо Иванов и вече се е запознала с ресора си. Чувствам се подготвена за този пост, категорична бе тя.