Случаят с ДСБ е на ездач с един крак. С Радан Кънев от една страна и Петър Москов от друга в управлението няма как да се язди коня. По този начин лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева коментира в ефира на БТВ казуса с Реформаторския блок, който се заплете през последната седмица и частичното излизане в опозиция на реформатори.

Не е проблемът в Радан Кънев. Той дори не може да осигури хората от ДСБ да излязат. Но при наличието на Даниел Митов и Петър Москов в управлението няма как да яздят”, убедена е Дончева. 

По отношение на „ябълката на раздора” в управляващата коалиция – съдебната реформа, бившата социалистка посочи, че вече и ГЕРБ, и РБ са показали кой за какво е.

ГЕРБ реформира реформата и я сведе до нулата и не бива да имаме илюзии”, отсече Татяна Дончева. Тя самата заяви, че съжалява от една страна за оставката на Христо Иванов. От друга страна пък Дончева призна и че не съжалява, тъй като партията й все пак е опозиция. 

„Христо Иванов беше едно чуждо тяло „реформаторско” като камъче в обувката. Те сега са си много добре в статуквото и искат да си усвояват властта”, коментира още Дончева.

Тя обаче даде негативна оценка за вече новия министър на правосъдието Екатерина Захариева, седнала на този пост официално от вчера.  „Екатерина Захариева е част от онзи бизнес кръг, овладял властта”, заяви лидерът на „Движение 21” и като доказателство разказа за някои моменти от биографията на Захариева.

„Г-н Борисов такива си ги избира и вие си отговорете дали той иска съдебна реформа?”,  загатна Дончева.

Тя е убедена, че новият правосъден министър е предназначена да уплътни поста, за който "ГЕРБ нямат човеци". Затова обаче какво би я попитала сега, Дончева отсече – „все едно да ме попитате за АЕЦ „Козлодуй” сега. Може и да й дадат пет папки, но момичето няма възгледи, затова и не го мъчете. То е назначено, защото е администратор и защото ще се сработи с Цацаров и няма да го закачат”.

На края на годината Татяна Дончева направи и равносметка на свършеното от кабинета „Борисов 2”, като го обобщи в народната поговорка – „Вълкът козина си мени, но нрава не.