Не познавам десен човек, който да не иска оставката на Владислав Горанов. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в парламентарните кулоари, след като повдигна темата в социалните мрежи.

Стискахме зъби цяла година, сега не се налага повече, отсече тъмносиният лидер, който от скоро е опозиция на управлението, но част от РБ, които са коалиционни партньори във властта.

За Кънев вече няма партньори от ГЕРБ. Горанов е голяма щета и за ГЕРБ, и за коалицията, убеден е той.

Партийният лидер осъди Горанов за въвеждането на така наречения "данък уикенд", който вече беше отхвърлен от парламента. Това е повод за искане на оставка дори от мнозинството, отсече Кънев.

Иначе отцепеното ДСБ още няма решение как ще гласува утре по предложението Екатерина Захариева да наследи овакантеното кресло на правосъдния министър.

След среща на Реформаторския блок с номинацията на Бойко Борисов, лидерът на тъмносините Радан Кънев обяви, че партията му ще прецени по-късно след вътрешен разговор. Самият той ще се съобрази с партийното решение.

Макар ДСБ депутатът ген. Атанас Атанасов да е присъствал на срещи за промяна на коалиционното споразумение, Кънев твърди, че ДСБ не участва в тези разговори. Ние казахме в какви параметри си представяме излизане от кризата - нов кабинет в рамките на същото мнозинство, аргументира се той.