Няма да има промяна в политиката в областта на съдебната власт. Тази убеденост заяви лидерът на „БСП Лява България” Михаил Миков в ефира на БТВ само ден след като правителството вече има своя нов министър на правосъдието Екатерина Захариева.

Нямам особени очаквания от новия правосъден министър, защото няма никакъв сигнал нито от премиера Борисов, нито от новия министър, че ще има промяна в политиката в областта на съдебната власт”, обясни тезата си социалист номер 1 и изтъкна, че когато се сменя министър, трябва да има и някаква промяна в политиката.

Гражданите няма да получат нито по-справедливо правосъдие, нито нищо”, заяви Миков по адрес на съдебната реформа и определи промените в Конституцията като едно загубено време за един неуспешен опит. „В съдебната власт се бият две лобита – това на прокуратурата и това на Съюза на съдиите. Христо Иванов просто зае едната страна”, коментира още лидерът на левицата.

Той се върна назад и припомни, че още от началото на годината БСП са определили конституционните изменения като самоцелни.

Миков отправи въпрос и към новия министър на правосъдието и поиска да разбере от нея – „смята ли, че е важно ВКС и ВВС да внесат в Народното събрание докладите си  за миналата година, които трябваше да ги внесат до 31 май?”.

След настъпването на новата 2016 година БСП ще погледне към вотовете на недоверие.

„Ще обсъдим възможните вотове за недоверие в различните сектори – здравеопазване, енергетика”, обяви председателят на столетницата Михаил Миков.

Тогава от левицата ще потърсят за подкрепа другите опозиционни партии – ДПС, „Атака” и дори Радан Кънев и неговата група. 

Иде тежка зима. И все повече хора ще започнат да изпитват в дома си, в магазина невидимите резултати от управлението на ГЕРБ”, предупреди Михаил Миков.

На края на годината той направи равносметка за правителството на Бойко Борисов с думите – „ стабилността на кабинета има своята цена и тя е 50% от българските граждани да живеят в бедност” „Това беше трудна година за БСП – тежка изборна загуба”, погледна и в своята „колибка” социалист номер 1.