Социологическо проучване сред юристи за качествата на Екатерина Захариева е направил независимия депутат Георги Кадиев. Нито един от запитаните не бил „за” нейната кандидатура.

Вместо това мнозинството допитани заявили, че тя е недиалогична и авторитарна, ще прави каквото й кажат, ще й диктува Бойко Борисов. Относно номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева запитаните заявили, че вероятно тя ще реже от проекта на своя предшественик Христо Иванов в Закона за съдебната власт (ЗСВ), както и че е слабо юридически подготвена.

Вкарвате президента в модела "Кой", предупреди Кадиев. "Това правителство и този парламент изчерпаха потенциала си", смята депутатът.

Той се обърна към предложената за правосъден министър: "Госпожо Захариева, ако бях на ваше място нямаше да се кача на този влак". "Днес не гласуваме нов министър на правосъдието, днес гласуваме вот на доверие на това правителство", смята той и поиска оставката на кабинета.

Георги Кадиев обвини земеделският министър Десислава Танева в корупция, намеквайки за скъпите джипове на горските. "Как ще се борите с корупцията?", запита той номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева.