Внимателно да се обмисли идеята за парад на Българската армия призоваха от СДС. Позицията е във връзка с мерките, предприети за Цветница, Възкресение Христово и Гергьовден срещу разпространението на коронавируса да се запазят и дори да се засилят там, където са установени рискове за нарушаването им по време на празниците.

Повод за позицията им е след публикуваното от Министерството на отбраната, че предстоящият Ден на храбростта и Българската армия, че се обмислят вариант за отбелязване на професионалния празник на военните

От партията приветстват възможността след празниците да се допускат разходки в паркове и планини, при спазване на всички предписания за безопасност.

"Надяваме се, че с дисциплина и разум можем да преминем по-леко през този труден за българския народ период", пишат от дясната партия.

Провеждането на парада вероятно ще повдигне духа на нацията, но сега здравето й е безспорен приоритет. Разходите, колкото и да са редуцирани, ще бъдат направени. Не е ли по-добре тези средства да се насочат към належащите нужди на хората с бели престилки и служителите на реда на първа линия, питат от СДС. 

В МО обмислят как да отбележат Деня на Българската армия

В МО обмислят как да отбележат Деня на Българската армия

По традиция има дни на отворените врати и нови генерали, но за парад не се знае

Те изтъкват, че ако има парад войниците и офицерите трябва да са с маски и дали това реално ще повдигне духа на нацията.

"Славната българска армия никога не е допускала нейно знаме да бъде пленено и затова трудно можем да си я представим да марширува с маски", пишат сините и призовават към търпение.

Болестта все още не е победена. Заради прекален оптимизъм може да загубим това, което постигнахме с много усилия и дисциплина, завършва позицията им по повод Деня на храбростта и Българската армия.