Областният съвет на СДС Бургас взе решение да номинира Мартин Димитров за председател на СДС.

Решението за номинацията на сегашния председател е било взето почти без колебание на областния съвет на партията късно снощи, съобщи общинският председател на СДС - Бургас Вълчо Чолаков, цитиран от пресцентъра на Областния съвет.

Припомняме, номинациите за ръководство на СДС се правят от всички организации на СДС в страната във връзка с вътрешните избори в синята партия, насрочени за 29 ноември.

Според устава на СДС ново ръководство се избира след парламентарни избори, т.е. на всеки четири години.

До 9 ноември всяка организация може да посочи предпочитания от нея кандидат за лидер на СДС, а на 29 ноември след вътрешнопартийно гласуване се избира този, който събере най-много гласове.

Бургаската организация на СДС е една от първите в страната, която вече е готова с номинациите.

"Продължаваме принципната си позиция, която имахме на предходните избори - на база преценки, дебати, свършена работа, да издигнем кандидатурата на Мартин Димитров.
Имаше и други мнения, но мнозинството надделя - сегашният лидер трябва да бъде номиниран отново, тъй като е доказал, че може да работи за СДС",
обясни Вълчо Чолаков.

В края на миналата седмица станаха ясни и номинациите на на три столични района - Лозенец и Слатина издигат Любен Петров, а Красно село - настоящия лидер Мартин Димитров.