Кметът на Видин, д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на СДС, стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова.

От партията уточняват, че с това негово решение той е преминал една червена линия, която за СДС е недопустима и те оттеглят подкрепата си за него.

"Тази кандидат-президентска двойка беше издигната от БСП през 2016 г., а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова те не изпълниха основната си функция - да обединяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на принципа "Разделяй и владей!", допълват от СДС.

Представители на БСП, депутати и опозиция, АБВ, ИТН зад двойката Радев-Йотова

Представители на БСП, депутати и опозиция, АБВ, ИТН зад двойката Радев-Йотова

Инициативен комитет издига Радев и Йотова за втори мандат

В позицията се казва, че сега Цветан Ценков ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс.

"СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях", категорични са те.