От СДС не искат коалиция за местните избори с ГЕРБ, защото ще търсят самостоятелно явяване със самостоятелна листа.

Това заяви зам.-председателят на СДС Емил Кабаиванов на национална конференция, посветена на програмните приоритети и подготовката за местни избори на партията.

"Ако започнем от целите, те биха могли да бъдат подобряване на позициите на партията и стабилизиране в местната власт", акцентира Кабаиванов и допълни, че СДС трябва да има повече кметове на общини, повече кметове на кметства и повече общински съветници.

СДС гледа към управлението

СДС гледа към управлението

Според лидера на СДС предсрочни избори ще има

Местните организации на СДС по общини ще имат свободата да съставят и да участват в местни коалиции.

"Местни коалиции с БСП и ДПС няма да се правят", заяви обаче Кабаиванов и допълни, че от СДС не искат коалиция с ГЕРБ.

СДС има сили и позиции да води борба за разширяване на влиянието в местната власт. Само като подкрепяща партия към ГЕРБ, не се изразяват стремежите на седесарите за местните избори, изтъкна Кабаиванов.

Румен Христов подава ръка на ГЕРБ през ЕНП?

Румен Христов подава ръка на ГЕРБ през ЕНП?

По думите му РБ са били по-добър партньор при предишното управление

Като лош пример за политическо позициониране зам.-председателят на СДС даде НДСВ, които са участвали в две управления, но не са имали позиции в местната власт.

Той посочи, че освен европейските избори и парламентарните избори, задължително през месец октомври догодина, ще бъде и първият тур на месните избори.

За СДС местните избори са важни, защото ако сега партията има над 15 кметове на общини от 265 и трима кметове на областни центрове (Монтана, Добрич и Плевен), на следващия вот синята партия трябва да търси не само стабилизиране на постигнатото до момента, но и подобряване на резултата.