Призоваваме Корнелия Нинова да преустанови опитите си да тегли България извън границите на Европейския съюз.

Това заявяват от СДС в своя позиция до медиите по повод исканата оставка на външния министър Екатерина Захариева.

Подкрепяме напълно подписаната от външния ни министър обща позиция със САЩ и 9-те бивши комунистически страни от ЕС, по повод 9-ти май. Историческата истина може да е болезнена за червената пропаганда, но това ни задължава още по-силно да я защитаваме и разкриваме, подчертават от СДС.

В позицията си те напомнят, че последствията за Източна Европа и България след Втората световна война са пагубни за демокрацията и свободата. "Желязната завеса" осакати живота на няколко поколения под комунистически режим и това не може да бъде забравено, въпреки опитите на БСП да го омаловажат.

По думите на СДС кариерата на Нинова, като председател на БСП, започнала с поднасяне на цветя на паметника на Тодор Живков, преминала през срещи с Решетников, отказ да признае престъпленията на Народния съд, поклонения пред паметника на Съветската армия, яростна защита на руските енергийни проекти, опити за рекомунизация чрез "Визия за България", съмнения относно влизането ни в Еврозоната. 

Социалистите искат оставката на Захариева заради декларация за ВСВ

Социалистите искат оставката на Захариева заради декларация за ВСВ

Според тях се омаловажавали милионите жертви, сложили край на войната

Те са категорични, че лидерството на Корнелия Нинова е съпътствано от многобройни доказателства, че приема проформа евроатлантическия избор на България.

В тази връзка СДС призовават БСП и нейния председател веднъж завинаги да се определят по оста "ЕС - Евразия" и да престанат с политическото си лицемерие.

България направи своя цивилизационен избор преди 30 години и всякакви опити да се отклоняваме на Изток, са насочени срещу националните ни интереси, изтъква още сините.

75 години след ВСВ, българите не знаят дали са окупирани или освободени от СССР

75 години след ВСВ, българите не знаят дали са окупирани или освободени от СССР

България е между руската носталгия и западната ориентация