"Не съм наивен човек и ми беше ясно, че обединението с ДСБ не може да мине без напрежение. То беше направено по труден начин", коментира на пресконференция в Стара Загора лидерът на СДС Мартин Димитров.

"В името на спокойствието в СДС не се кандидатирам за евродепутат. Оставам тук и ще водя битката до край.
Европейските избори ще бъдат много сериозен тест за нашата коалиция", посочи още Мартин Димитров, цитиран от Радио Стара Загора.

Той посочи, че СДС се притеснява най-много от три неща. По думите му, първото от тях е, че Петър Димитров и Сергей Станишев в момента "водят тайни преговори с Русия за финансирането на АЕЦ "Белене".

"За това няма получена оторизация от българския парламент", заяви категорично синият лидер. По думите му, говори се за сума от около 2 милиарда евро.

"Опитът, който се прави е да бъде поставено следващото правителство пред свършен факт. За нас този проект е особено опасен в условията на финансова криза", допълни Димитров.

Второто нещо, което Димитров посочи за обезпокояващо е, че се предоговарят доставките на природен газ с променена формула, което по думите му ще доведе до повишаване на цената му.

Тревожен факт за СДС е, че "когато в целия Европейски съюз енергийният пазар се либерализира, в България се създава енергиен холдинг с простата цел да не се знае кой печели и кой губи", каза още лидерът на СДС.

Обединението на широка дясна коалиция и партия ГЕРБ може да съдейства за бъдещо демократично управление на страната, заяви по-рано днес лидерът на СДС.

Мартин Димитров е в Стара Загора за участие в организирания от синята партия семинар на тема "Енергийното бъдеще на България".