Кандидатите за народни представители на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Юлиан Ангелов и Карлос Контрера алармират за предизборна SMS агитация в деня за размисъл. Те са изпратили и жалба до Централната избирателна комисия (ЦИК).

Вносителите посочват, че се касае за разпространено текстово съобщение с апел за подкрепа за ПП ГЕРБ и конкретен кандидат от 25 МИР - София, който е с преференция 4 в интегралната бюлетина. Съобщението със съдържание „Vreme e! Za stabilna Balgaria glasuvai za GERB! Nomer 9 s preferenciia 4. Tvoiat glas e vajen!" е недвусмислен призив за упражняване на активно избирателно право в полза на участник в изборите, посочват от Патриотичния фронт.

Снимките са изпратени от възмутени граждани до централата на ВМРО. Те са приложени в жалбата.

ЦИК да установи по административен път и при трите мобилни оператора дали, как, кой и по какво договорно правоотношение е изпращал на неограничен кръг абонати на мобилни услуги кратки текстове съобщения, съдържащи призиви за подкрепа на партия ГЕРБ и кандидат с преференция „4", настояват вносителите на жалбата.

Ангелов и Контрера са категорични, че ЦИК трябва да наложи административно наказание на ГЕРБ за нарушение на правилото на чл. 182, ал. 4 от ИК за агитация 24 часа преди изборния ден.