Депутатите се скараха за дневния ред. Левицата поиска да се гледа Кодекса на труда, в който е заложен ръст на минималната работна заплата. Георги Свиленски обвини депутатите от "Български възход", че не ги подкрепят.

Хората на Стефан Янев се ядосаха и от формацията обясниха, че предлагат тази точка да е първа за утрешния ден. А иначе искали минималната заплата да е 1050 лева и призоваха червените да спрат с популизма.

Минималната заплата става 50% от средната, но от 2024 г.

Минималната заплата става 50% от средната, но от 2024 г.

Това приеха депутатите от комисията по социална политика в Народното събрание

Свиленски пък ги захапа, че от БВ подкрепяли всичко и се изненада, че сега от тях не идвала подкрепа за предложението на БСП. Нека пред българския народ покажем истинското си лице, настоя Мая Димитрова от групата на червените.

Мисля, че комбинациите в дневния ред ще стигнат комбинациите в шаха, констатира представляващият заседанието Росен Желязков след поредното предложение за размяна на точките в дневния ред.

БСП и ПП се скараха кое е по-важно за левите- минималната заплата или хартиената бюлетина. Георги Свиленски покани Искрен Митев от ПП навън да му го обясни.

Навън е студено, разбирам призива ви за охлаждане на страстите, каза Желязков. След това излезе и Елисавета Белобрадова от ДБ и тя си получи покана от червения депутат.

Синдикатите плашат с протести, ако МРЗ не стане 50% от средната от 1 януари

Синдикатите плашат с протести, ако МРЗ не стане 50% от средната от 1 януари

БСП отправи ултиматуми към "Продължаваме промяната"