Никога в Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) не са били допускани корупционни практики и никога не е оказван натиск върху компанията. Причината УС на НКЖИ да вземе решение за освобождаване на Гергана Алексова е очевидното и несправяне със задачите, въпреки огромното желание, което тя е имала, и въпреки подкрепата, която е получила в коалиционното правителство.

Това заяви шефът на НКЖИ Златин Крумов пред журналисти. Отговорът идва, след като от БСП реагираха на уволнението в брифинг, на който обявиха, че то е по политическа линия и част от реваншизма, който съзират в четвъртото служебно правителство, сформирано вчера от Румен Радев.

Припомняме, че дори и лидерът на БСП на официалната церемония по предаването на властта в Министерство на икономиката не спести критиката с тази теза.

БСП обвини служебния кабинет, че започва с чистки и реваншизъм

БСП обвини служебния кабинет, че започва с чистки и реваншизъм

Служебните министри да дойдат на предизборната шатра на БСП

По думите на Крумов факт е, че "благодарение" на експертизата на Алексова, НКЖИ останала без горива, без услуги по хигиенизиране на жп гарите и застраховка трудова злополука на служителите. Заради това се наложило служителите на НКЖИ да работят извънредно и да поемат отговорности и рискове.

Златин Крумов приема решението за освобождаване на Алексова рационално, а не емоционално.

"Моята роля е да развивам компанията и да опазвам и развивам добре нейния имидж. Никога не сме позволявали в нашата компания да има корупционни практики и никога не ми е било приятно да бъда заплашван, каквито заплахи получих и днес. Ако това е цената, компанията да бъде управлявана прозрачно и да работи нормално, съм готов да я платя", изтъкна Крумов.

Той уточни, че е получил заплахи за политическа репресия от БСП, като затова са информирани Министерство на транспорта и компетентните органи.

По късно от НКЖИ съобщиха, че Златин Крумов е подал и сигнали за корупция срещу Гергана Алексова към същите институции.