"Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е много унизително за нас". Това заяви в студиото на Нова телевизия напусналият ИТН депутат Николай Радулов.

Той няколко пъти увери, че него няма как да го купят, напазаруват или подкупят, а самите обвинения за това показвали манталитета на хората, които ги отправят.

Радулов обоснова решението си за напускане на групата с това, че ИТН макар и лидерска партия, реално дори не лидерът Слави Трифонов, а хора от негово име са казвали какво да се прави и как да се гласува - което е унизително. Радулов разказа и случаи от началото на този парламент, когато "охранител или шофьор на Слави Трифонов" събрал експертите на ИТН в сферата на сигурността (двама професори и трима доктори в опит), обявил, че поема политическото ръководство на група по сигурността и се опитал да наложи политики и назначения - двама от имената са свързани със службите от протеста и "задколонието", когато полицията би протестиращи. "Идеята му беше да вкара в МВР двама души, компрометирани с побоите - единият бе зам.-директор на СДВР по време на протестите, заяви Радулов и не посочи имена, но се съгласи с името на комисар Антон Златанов. Вторият сега бил съветник на Бойко Рашков.

Тошко Йорданов е бил човекът, командвал депутатите, казвал го е дори на Ива Митева, докато била председател на парламента, разказа още Радулов. Той цитира и думи на Тошко Йорданова - "вие сте нищо".

А самият Трифонов напусналият депутат го е виждал два пъти - на обща среща с парламентарната група и при един петминутен разговор.

За последно Йорданов командвал депутатите преди две седмици във връзка със Северна Македония. "Но никой не разбра защо точно", разказа Радулов.

Присъствах, когато Радостин говореше с Христинка и не чух нищо мутренско, разказа Радулов за пуснатия от ИТН телефонен разговор между Василев и Христинка Иванова. Първоначално групата на отцепниците е била от повече от 10 души, добави Радулов. Той обаче не знаел защо другите са се отказали, но предполага въздействие. Иначе по думите на Радулов в "главата на много депутати от ИТН се въртят подобни неща".