Провали се заседанието на работната група от депутати, посетила ДАНС, която трябваше да уточни протокола от визитата.

Припомняме, работната група включва ръководството на парламентарната вътрешна комисия и двама депутати от опозицията - Елиана Масева и Ася Михайлова.

Както обясни председателят на комисията Минчо Спасов заседанието се е провалило заради това, че Павел Шопов от „Атака" е настоявал да присъства на него.

Припомняме, всеки един депутат има право да присъства на заседания на парламентарните комисии дори и без да е техен член.

Въпросното заседание обаче не е на комисия, а на работна група, която трябва да изготви документ за конкретно мероприятие - посещението в ДАНС, на което Шопов не е присъствал.

Павел Шопов заяви, че няма доверие нито на управляващите, нито на опозицията освен на депутатката от ДСБ Елиана Масева. Шопов се оплака, че спрямо „Атака" се прилагат двойни стандарти.

Той подчерта, че „Атака" няма представител във вътрешната парламентарна комисия и обясни, че е настоявал да присъства на заседанието на работната група, защото е имало опити да се внесе за разглеждане акт без затова „Атака" да е информирана.

Елиана Масева коментира след проваленото заседание, че разпространеният протокол от посещението в ДАНС не е изчерпателен.

По думите й вчерашните заявления, че няма подслушване журналисти, са неумел опит да се сложи край на скандала. Според Масева службата трябва да се реорганизира, а не да се затаява истината.