Волен Сидеров обяви кои са първите три неща, които ще направи Атака, ако бъде на власт - изцяло нов закон за референдумите, връщане в български ръце на всички естествени монополи и природни богатства и повишаване на доходите чрез индексиране със средноевропейските.

Сидеров е категоричен, че ако не се приеме нов закон за референдумите, няма да бъде постигната промяна на системата и каквито и инициативни комитети и граждански формации да се създадат, порочността ще си остане.
Граждански комитети, работническо-селски комитети могат да се изкорестят, защото системата е такава, че тези, които са на власт, се капсулират и работят в свой интерес, поясни Сидеров.

Той конкретизира, че идеята на Атака е да се ползва швейцарският модел, според който с 50 000 и 100 000 подписа може да се инициират промени във всеки закон и също всеки приет закон да минава през обществено вето.
Тогава партиите ще бъдат принудени да се съобразяват с общественото мнение. Това е ясен, прост и железен механизъм, по който да се променят нещата в България, коментира Сидеров. Той отбеляза, че тук е имало само 4 допитвания до народа общо, а в Швейцария, за последната година, те са били 13.

Сидеров е категоричен, че природните богатства и естествени монополи трябва да бъдат не само български, но и минимум 51% в държавни ръце и печалбите от тях да отиват в здравни и пенсионни фондове.

Освен редовно индексиране на доходите със средноевропейските, е необходим нов закон за пенсионното осигуряване, нужни са промени в кодекса на труда, които да гарантират по-високи доходи, категоричен е Сидеров.

Той подчерта, че Атака предвижда създаване на пенсионен и здравен фонд, които да са гарантирани от държавата и да са недосегаеми. Освен това хората да могат да следят натрупванията си в тях.

Сидеров настоя всички партии да се произнесат по тези три проблема, за да стане ясно преди изборите кой за какво ще работи. „Не леви и десни, а проколониални и антиколониални партии - без това очертаване има опасност в парламента да се възпроизведе статуквото", убеден е Сидеров.

Той подчерта, че лозунгите на протестиращите са за изгонване на ЕРП-тата и предупреди, че ако хората на изборите вкарат в парламента депутати, които са за ЕРП-тата, за колониалния модел, ще се самонакажат.
„Аз искам да предотвратят това", подчерта Сидеров, пояснявайки настояването си всяка партия да каже позицията си по трите му идеи.