„Атака" са сигнализирали главния прокурор, Комисията за защита от дискриминация, както и главното мюфтийство за гавра с християнски гробове от страна на младежи.

В понеделник от партията лично ще отидат в Главното мюфтийство, за да попитат на това ли се учат младежите мюсюлмани.
Сезирана е местната полиция и прокуратурата в Кърджали, на чиято територия се е случила гаврата.

На видео, разпространено в интернет, се вижда как група турскоговорящи младежи оскверняват български гробища. Клипът сега  може да бъде видян в You tube.

„Тези човекоподобни изроди, които се гаврят с българските гробове, са качили видеото в интернет, за да се похвалят", заяви лидерът на партията Волен Сидеров.

Ислямът в своите основни постановки казва, че неверниците трябва да бъдат изтребвани, допълни той и обясни, че в бургаската джамия, която бе разрушена от „Атака" и отново построена от ГЕРБ, „младежите се учат, че гяурите са неверници и трябва да бъдат изтребвани".
Инвазията на мюсюлманството у нас не е нещо мирно, смята още той.

„Аз ще бъда негативен към всички прояви на екстремизъм", каза още Сидеров. Относно скандалното видео, той коментира, това не е невинен хлапашки акт на някакви младежи. Бих върнал смъртното наказание за тези изроди", каза още той.

Петима от групата са арестувани, но мотиви не могат да се установят.

По думите му живеем в държава, в която такива неща не се наказват, а се толерират. От партията дават 24 часа срок на кърджалийската полиция да арестува младежите. Ако това не се случи от „Атака" ще организират граждански арест.

Относно вота на недоверие, който се подготвя от опозицията в парламента, Сидеров коментара: „Този вот се подготвя през медиите" и обясни, че не е потърсен контакт с групата на „Атака". Той предупреди опозицията „да не направят услуга на Георги Първанов". Сидеров е убеден, че правителството няма да падне, на дори и да се предположи, че това ще се случи, следва служебен кабинет, с което се дава властта в ръцете на Георги Първанов.

Припомняме, от ВМРО също реагираха на случая остро.