Темата за това кой да оглави военното разузнаване стана повод за сблъсък между депутатите от "Атака" и бившите им партньори от Обединените патриоти. Депутатите обсъдиха ветото на президента Румен Радев.

Дебатът тръгна по темата и разви до един момент, в който патриотичните вражди взеха връх. 100-но вето от приемане на Конституцията и 19-то на президента Румен Радев е върнатите промени в Закона за военното разузнаване. Това са изчислили от ОП.

Нещо повече - Милен Михов от ВМРО очаква скоро юбилейното вето номер 20 на държавния глава. Първите военни разузнавачи не са били военни, обясни воеводата. Левите очаквано застават зад ветото на Радев.

"Военна информация" е част от системата за отбрана, част от Министерство на отбраната, част от системата на въоръжените сили и като такава тя трябва да функционира според определени принципи, смята социалистът Николай Цонков.

По мнението му ръководителят не само трябва да е военен, а да има определена експертиза. Според него, ако бъде назначено цивилно лице, означава, че то може да е партиен член.

Тук има една друга идея, на първо място тази система да бъде овладяна, заподозря червеният депутат. БСП викнаха военният министър Красимир Каракачанов в парламента, Владимир Тошев от ГЕРБ пък поиска президентът Румен Радев да дойде.

Баланс с исканията направи Волен Сидеров, който настоя и двамата да дойдат в пленарна зала. Той захапа Красимир Каракачанов, че превърнал Министерство на отбраната в агенция за недвижими имоти и раздавал апетитни имоти по морето на олигарси и чужденци.

"Атака" ще мислят как да гласуват. Националистът иска военният министър да подаде оставка, за да оцелее правителството. За кого се готви това място, пита той, визирайки бъдещия началник на военното разузнаване.

При гласуването в пленарна зала депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев.