Без атакистите свалиха имунитета на Волен Сидеров по казусите Батак и „Извини се бе”.

За свалянето на депутатската му защита по случая Батак „за” бяха 119 и един „въздържал се”, а за „Извини се бе” – „за” 113 и 5 „въздържал се”.

Георги Божинов от БСП заподозря, че парламентът бил употребяван. Затова и червените нямало да участват в гласуването в знак на протест как се артикулират събитията около националиста. 

Янаки Стоилов пък обяви, че ПГ на БСП решила да подкрепи искането за сваляне на депутатската защита на лидера на националистите. По мнението му провиненията на Сидеров не били най-тежките прояви на български политици. Той настоя да се  разследват деяния за корупция, а не НС да се занимава с „криминална пикантерия”, както се изрази той. Групата на „Атака” трябва да бъде държана на къса каишка, заподозря Стоилов. Социалистите се пошегуваха, че временната комисия за имунитета на лидера на „Атака” трябва да стане постоянна.

Реформаторът Атанас Атанасов обвини червените в демагогия.

Дебатът от Сидеров се прехвърли върху работата на прокуратурата и приетите вчера на трето четене промени в Конституцията. Сложихме чадър още 10 години да няма промяна, включи се Георги Кадиев. Моята позиция бе по-мъжка и гласувах „против”, обвини той тъмносините депутати, които при вчерашния вот бяха „отсъстващи”.