Държавният глава е заел тенденциозна линия на поведение.

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти по време на пресконференция.

По думите му Първанов прави обструкция на всичко, което правителството и мнозинството решават.

Президентът връща закони, обявява се на контра против всичко, заяви Сидеров.

Според него Първанов би трябвало да оцени положително борбата с организираната престъпност, но щом я критикува това означава, че застава на нейна страна.

Сидеров допусна, че президентът може да има някакви връзки с организираната престъпност или да е зависим от нея.

"Атака" поиска повече държавна намеса в икономиката и ясна стратегия за икономическото развитие на страната след излизане от кризата.

Според Волен Сидеров досега правителството правилно е предприемало спасителни антикризисни мерки, но от есента трябва да започне осмислянето на цялостна икономическа визия за развитие.

По думите му кризата е главно за фирмите и не засяга банките, които са в свръхликвидност и не отпускат кредити, въпреки, че са на печалба и имат пари.

Българските фирми и търговци, както и икономиката като цяло, са считани за неблагонадеждни, подчерта още Сидеров и заяви: „Дошло е времето българската икономика да бъде стимулирана, а не дискриминирана".

От "Атака" предлагат да се въведе рамка на максималния размер на лихвите по най-разпространените търговски сделки, като така ще се регламентират максималните нива на лихвите.

Освен това, според Сидеров, трябва да има правно обвързване на размера на лихвите по депозитите с размера по кредитите чрез специален механизъм.

От партията поискаха БНБ да изчислява специален параметър, наречен „средна лихва по влоговете" и „среден лихвен процент"  за всеки вид валута по отделно.