Волен Сидеров призова медиите да не отразяват правителството в знак на протест заради доклада на Европейската комисия.

Правителството трябва да бъде бойкотирано на всички нива", заяви Сидеров. По думите на Сидеров след доклада страната ни се намира в много сериозно политическа криза, от която трябва да се излезе.

„Провалът на това правителство е ясен", заяви Сидеров. Според него опозицията трябва да действа единно, което на този етап не се случва. Като пример той посочи, че няма единство по отношение на начина на бойкот на управляващите.

Лидерът на "Атака" бе категоричен, че този бойкот е трябвало да бъде обявен доста по-рано и добави, че действията на опозицията в това отношение не бива повече да се бавят.

„Наивно е да смятаме, че до края на годината това правителство ще обърне нещата на 180 градуса, ще се възстановят плащанията и ще се промени отношението на Брюксел към България", заяви Сидеров.

Факта, че вчера Станишев се е намирал във Варна, а не в София, Сидеров определи: „По-безхаберно и по-безотговорно поведение не съм виждал досега от министър-председател и то поднесен по един такъв начин като дете, което си играе с влакче".

Лидерът на партията Волен Сидеров заяви, че от "Атака" ще настояват за създаването на извънправителствена агенция за разпределението на средствата от еврофондовете у нас.

"Атака" ще предложи създаването на извънправителствена агенция за разпределението на средствата от европейските фондове с участието на Европейската комисия, заяви Сидеров.

"Една такава агенция за разпределяне извън министерствата плюс агенция за контрол би гарантирала, че парите от ЕС отиват по направление, би ги доближила тези пари до реалния бенефициент - или този, който кандидатства за фондове, който всъщност прави нещо в България, произвежда стоки или услуги," обясни Волен Сидеров.

"Атака" ще предложи да бъдат пуснати отново спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй", за да може страната ни да компенсира загубите от спрените средства по еврофондовете, каза още Сидеров.