Волен Сидеров отново изрази ясно от парламентарната трибуна, че подкрепя напълно импийчмънта на Георги Първанов.

По време на дебатите лидерът на Атака ударно „нападна" поред защитниците на президента -представителите на БСП и ДПС Любен Корнезов и Лютви Местан.
След това последва и скандал с червения депутат Антон Кутев, който накрая беше изгонен от парламентарната зала.

Сидеров сравни Корнезов с проф. Юлиан Вучков и определи изказването му като забавни скечове, като го посъветва да си направи телевизионно шоу.

Общо защитата на БСП и ДПС Сидеров определи така: Все едно Джак Изкормвача да изнася лекция в защита не жертвите на серийните убийци.

Думите на лидера на Атака бяха кратко и категорично репликирани от Антон Кутев от БСП. Днес ще сме свидетели на нещо, което народът ще определи като шоу, посочи той.

Искам да припомня, че Сидеров бе човекът, който замерваше с кюфтета стюардеси, заяви червеният депутат и добави, че не може да приема морални упреци от човек с такава биография.

От своя страна пък Сидеров заяви, че Кутев като собственик на фирма за долно бельо, едва ли има повече морално право да се явява в парламента.

Вие с вашите биографии изобщо не трябва да се появявате на белия свят, защото вие сте синове и дъщери на масови убийци. Да се скриете един път завинаги, отсече категорично Сидеров.

На Антон Кутев му бе отказано да отговори на личната обида и след около 5-минутна "борба" с Мартин Димитров кой да заеме трибуната, Цецка Цачева нареди червеният депутат да напусне заседанието. След това председателят отсъди, че първи Кутев е засегнал Сидеров.

Една от големите причини за кризата е Георги Първанов, категоричен бе Волен Сидеров.

Ако не бяха циганските гласове и автобусите от Турция, Първанов нямаше да спечели втори мандат. Сидеров обвини и сините, че тогава са извършили предателство, отказвайки да се направи единен фронт и по този начин са помогнали да бъде избран Георги Първанов.

Днес сме свидетели на друго предателство, продължи той - на това на РЗС.
Днес маските паднаха, тази оредяваща партийка днес обърна резбата - типично за тях, допълни Сидеров по адрес на партията на Яне Янев.

По думите му Румен Овчаров трябва да е щастлив, защото сега са се оправдали средствата, дадени от БСП за създаването на РЗС - стрували са си парите, заключи Волен Сидеров.

Според лидера на Атака фактът, че Първанов не присъства в залата днес, е подигравка към народното събрание.

Крайният резултат за мен няма значение, каза той. За мен е важно, че тук стана дискусия, в която да дадем оценка на Георги Първанов и тази оценка е отрицателна, слаба оценка.

Този човек на своя пост никога не се заинтересува, не се застъпи за българската нация. Той си мълчеше през цялото време и ходеше на лов.
Когато се изгавриха с българската армия той като главнокомандващ мълча, ангажиран в своите занимания - любовни...ловни, обясни Сидеров действията на президента Георги Първанов.

По думите му сега вече Първанов е станал опасен за реформата, която се прави, защото започва да дестабилизира държавата.

При единственото правителство от 20 години насам, което започна да прави ударни реформи и да се справя с организираната престъпност, Първанов излезе в защита на тази организирана престъпност, срещу тази, с която МВР се борят, обясни лидерът на Атака.