Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров се закани да пита в парламента за гласуването на българските представители в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) как са гласували за връщането на руската делегация в асамблеята. Това заяви Сидеров пред БНТ. 

Сидеров ще поиска обяснения и в парламентарната външна комисия за позицията на българските представители по гласуването.

Той изтъкна, че всички български представители, без пратеника на "Воля", са се въздържали при гласуването. "С такива селски хитрини не се прави голяма международна политика", категоричен е лидерът на "Атака". 

ПАСЕ прие регламент, позволяващ връщането на Русия - без условия

ПАСЕ прие регламент, позволяващ връщането на Русия - без условия

ПАСЕ си самозабрани да лишава от право на глас…

Самото гласуване в ПАСЕ е било по времето, в което българска парламентарна делегация е била на посещение в Русия. В същото време представителите на Франция, Италия, Австрия, Естония, Швейцария и повечето германски депутати са подкрепили връщането на Русия в ПАСЕ.

Сидеров коментира като двоен стандарт и отказа на ВМРО да подкрепи внесеното от "Атака" предложение за приемане на анекс към договора за добросъседство между България и Северна Македония. Целта на анекса е да се уреди обявяването на исторически личности или събития за общи, като така да бъдат предотвратени бъдещи недоразумения и спорове.

СДС не иска Русия в ПАСЕ

СДС не иска Русия в ПАСЕ

Защо Европа се солидаризирала с агресора, а не с потърпевша Украйна?

Договорът позволява да има анекс и очаквам правителството да го придвижи, защото тези въпроси дразнят българското общество и развалят отношенията с Македония, каза Сидеров.

Той потвърди, че партията е за нулева държавна субсидия за партиите. Сидеров изтъкна, че е успял да вкара 21 депутати в Народното събрание и трима евродепутати, по времето, когато "Атака" не е имала субсидии.

"Партиите могат да съществуват със силни идеи, с убедителност и без държавната субсидии", категоричен е той.

Запитан за предложението си за забрана на абортите Сидеров каза, че въпросът е достоен за референдум. Според него темата трябва да се постави на общественото внимание предвид високият процент на прекъсване на бременност в България и демографската криза.

Възмущение в Европа и бойкот заради връщането на Русия в ПАСЕ

Възмущение в Европа и бойкот заради връщането на Русия в ПАСЕ

Седем делегации се оттеглиха…