Вече сме внесли жалба в административния съд в София по повод купуването на гласове на местните избори.

Това заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в ефира на Нова телевизия.

Има стотици купени гласове в цялата страна, добави Сидеров. Това са най-фалшифицираните и продадени избори в историята на страната,категоричен бе лидерът на „Атака".

Тази победа е абсолютна фалшификация, добави Сидеров. Той директно обвини партията ГЕРБ в купуване и вербуване на хора в ЦИК.

За мен Борисов е един фалшив победител, добави Сидеров, като отбеляза, че за много секции и в столицата и в страната броят на бюлетините за „Атака" е бил намаляван драстично.

Сидеров цитира данни от изборни протоколи в Банкя и Сердика, според които има разминаване в посочените и действителните резултати.
Общо 14-15 000 гласа за „Атака" не са отчетени, което е 3-4 съветника в София, добави лидерът на партията.

Непременно е нужно касиране на изборите, анулирането на резултатите и провождането на нови избори, категоричен бе Сидеров.

От своя страна председателят на "Новото време" Емил Кошлуков заяви, че в най-малко 30 общини в страната има категорично купуване на гласове.

Той даде за пример община Ардино, в която за местния вот са пристигнали над 3 000 души от Турция и поиска категорично касиране на изборите там.

Според него, основна вина за големия брой купуване на гласове имат министърът на държавната администрация Николай Василев, ЦИК и председателите на комисията, които по думите му, са създали методика за купуването на вота, както и председателите на секционните комисии.

Има два критерия, които характеризират една демокрация - това са многопартийна система и свободните и честни избори, добави Кошлуков.

Председателят на Новото време обвини и министъра на вътрешните работи за безучастността му към нарушаването на изборния процес.

Той даде за пример кандидатът за кмет Веселин Марешки, за който има много сигнали, че е предлагал определени суми и лекарства на по-ниски цени, ако се гласува за него. Петков и прокуратурата си затвориха очите, добави Кошлуков. Явно обичат да се правят на слепи, каза още Кошлуков.

Председателят на Демократическата партия Александър Праматарски също поиска касиране на вота и провеждането на нови избори. Той даде за пример, че на много места е отказано даването на изборните протоколи, което категорично показва, че има нарушения в изборния процес.