"Направил съм си справка кой къде и как е гласувал. Във варненския квартал "Максуда" предимно са гласували за Веселин Марешки." С тези думи депутатът от ВМРО Александър Сиди коментира пред Нова телевизия обвиненията на Веселин Марешки, че от ВМРО са си купували гласове във Войводиново и са създали гета там.

Според Сиди Марешки се радва на голяма любов от страна на гетото в "Максуда".

"За разлика от него аз не говоря глупости, защото съм си направил справки", подчерта той.

Припомняме, че вчера Веселин Марешки обяви, че гетото във Войводиново е било заселено от активисти от ВМРО, а в селото гласували именно за ВМРО и това може да се провери по секциите. Красимир Каракачанов създал гетата.

Александър Сиди изтъкна, че големият проблем на българската политика е, че Марешки е влязъл в нея и доставките на лекарства са спрели.

ВМРО: Кой обвинява Каракачанов в дескриминация?

ВМРО: Кой обвинява Каракачанов в дескриминация?

Председателят на сдружение "Единство" на снимка с турското знаме и портрет на Ататюрк

По повод събарянето на незаконните постройки във Войводиново той подчерта, че многократно общината се е опитвала да ги узакони, но хората са отказвали.

"Не сме си затваряли очите, информирали сме администрацията и сме сезирали всички възможни органи през тези години", допълни още Сиди.

Депутатът от ВМРО посочи, че кметът на селото е подкрепен от друга политическа сила, а зам.-председател в общинския съвет е от ВМР.

Сдружение се жалва от думите на Каракачанов във Войводиново
Обновена

Сдружение се жалва от думите на Каракачанов във Войводиново

Той заяви, че гетата не се търпят

По повод думите на Красимир Кракачанов във Войводино, че циганите са станали много нагли, Сиди заяви, че вицепремиерът вече се е извинил.

Депутатът от ВМРО подчерта още, че не може да се разчита комисията по дискриминация ще вземе адекватно решение по случая, тъй като представители от комисията имали снимки на маса със жалбоподателят от хасковското сдружение "Единство" Ачо Йорданов. 

Каракачанов: Гетата не се търпят
Обновена

Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на социални помощи с труд и образование